ارزانترین
گرانترین
18,458,000
هزار تومان
32,760,000
هزار تومان

مرتب‌سازی براساس :

هفت مکان تاریخی برتر استانبول


استانبول شهری است که از شما می‌خواهد آن را کشف کنید. در هر قدمی که در این شهر برمی‌دارید، نشانه‌های پیدا و پنهان تاریخی را در گوشه و کنار آن می‌بینید. این شهر زمانی پایتخت امپراتوری‌های روم، بیزانس و عثمانی بوده است. معرفی بهترین مکان‌های تاریخی استانبول در میان شهری که برای هزاران سال حائز اهمیت بوده، انتخاب سختی است؛ اما در این مقاله سعی کرده‌ایم بهترین دیدنی‌های تاریخی آن را معرفی کنیم. 


1- تنگه بسفر


تنگه بسفر

بدون شک، تنگه بسفر یکی از مهم‌ترین نقاط دیدنی استانبول است. جنگ‌های بسیاری بر سر این مسیر آبی رخ داده و اهمیت تاریخی آن کاملاً قابل‌درک است؛ زیرا این تنگه یکی از پرترددترین آبراه‌های جهان محسوب می‌شود. تنگه بسفر مرز جداکننده اروپا و آسیا محسوب می شود و دلیل اصلی توجه حاکمان مشهور، ازجمله کنستانتین کبیر به استانبول نیز وجود همین تنگه در آن بوده است.

راه‌های بی‌شماری برای لذت بردن از مناظر تاریخی تنگه بسفر وجود دارد؛ از حضور در بارها یا رستوران‌های زیبای روی پشت‌بام گرفته تا قدم زدن در امتداد آن. اگر می‌خواهید در روز یا شب بیشترین لذت را از زیبایی‌ها و دیدنی‌های این تنگه ببرید، شرکت در تور کشتی کروز را به شما پیشنهاد می‌کنیم .

چنانچه مستعد دریازدگی هستید، می‌توانید برای لذت بردن از شگفتی‌های تنگه بسفر، قدم زدن در بندر گالاتاپورت استانبول را امتحان کنید. در این بندر می‌توانید ساختمان‌های تاریخی را در کنار فروشگاه‌ها و رستوران‌های مدرن ببینید و از ترکیب جذاب فضای سنتی و مدرن لذت ببرید.



2- مخزن باسیلیکا


مخزن باسیلیکا


مخزن باسیلیکا یکی از منحصربه‌فردترین مکان‌های تاریخی جهان است. این بنای باستانی که در نزدیکی مسجد مشهور ایاصوفیه قرار دارد، شاید از دید گردشگران پنهان بماند؛ اما می‌توان آن را در صدر جاذبه‌های برتر تاریخی استانبول قرار داد. این مخزن زیرزمینی در دوران حکومت امپراتور بیزانس، ژوستینین اول ساخته شده و برای صدها سال آب شهر را تأمین می‌کرد. با توجه به‌اندازه عظیم این سازه باورکردنی نیست که چنین ساختمانی نزدیک به صد سال نادیده گرفته شده بود.

مخزن باسیلیکا که در ژوئیه ۲۰۲۲ پس از بازسازی‌ها بازگشایی شده است، یکی از جاذبه‌های دیدنی استانبول است که نباید از دست داد. این مخزن شاهکاری از فناوری باستانی است که با دیدن آن به خود می‌گویید چطور چنین بنایی را در قرن شانزدهم ساخته‌اند. مخزن باسیلیکا پس از بازسازی به مکانی فراتر از یک مخزن تبدیل شده و در حقیقت اکنون موزه‌ای محسوب می‌شود که ترکیبی از نمادهای آثار هنری باستانی و تجهیزات امروزی را به نمایش گذاشته است. این جاذبه شب‌ها به محل برگزاری کنسرت‌های شبانه تبدیل می‌شود.


3- بازار بزرگ استانبول


بازار بزرگ استانبول


بازار بزرگ استانبول تنها یک بازار معمولی نیست و یکی از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین بازارهای جهان محسوب می‌شود. بازار بزرگ بلافاصله پس از تصرف قسطنطنیه به دست عثمانی‌ها، برای اولین بار در قرن پانزدهم به دست سلطان محمد فاتح با هدف تقویت اقتصاد ساخته شد

بازار بزرگ استانبول سازه‌ای عظیم و مملو از هر چیزی است که شاید آرزویش را داشته باشید. این بازار مکانی عالی برای خرید جواهرات، خشکبار، کیف‌های چرمی، فرش‌ها و دیگر صنایع‌دستی ترکیه‌ای محسوب می‌شود؛ البته شاید بزرگی این بازار شما را گیج کند، اگر صبح زود یا قبل از ساعت ۵ عصر به بازار بروید، می‌توانید این مکان تاریخی را در آرام‌ترین حالت ممکن تجربه کنید.

اگر به دنبال رستورانی برای لذت بردن در داخل بازار هستید، حوضلو با قدمتی نزدیک به نیم قرن را امتحان کنید. این رستوران اولین رستورانی است که در سال ۱۹۵۹ در بازار افتتاح شد. انتخاب این مکان را برای استراحت در بازار پس از پیاده‌روی طولانی در آن پیشنهاد می‌کنیم. در ضمن در این رستوران می‌توانید غذاهای ترکی خوشمزه را با قیمت معقول بخرید.


4- کاخ موزه توپکاپی


کاخ موزه توپکاپی


شکوه و جلال در موزه کاخ توپکاپی برای بازدیدکنندگانش بی‌پایان است؛ از گنجینه‌های جذاب پراکنده‌شده در تمام نقاط کاخ گرفته تا باغ‌های زیبا، ساختمان‌های تزئین‌شده و طلاکاری‌های بی‌شمار. کاخ توپکاپی نزدیک به ۴۰۰ سال خانه و مقر سلاطین عثمانی بوده است. سلاطین زیادی در این مکان بزرگ شده، زیسته‌اند و حکومت کرده‌اند. این کاخ با مساحت ۷۰ هزار مترمربع (۷۵۰ هزار فوت مربع) به چهار حیاط تقسیم شده است که شامل بخش‌های قابل‌توجهی همچون حرم‌سرا و گنجینه امپراتوری است.

بخش حرم‌سرا بسیار جالب است، زیرا در صورت بازدید از آن می‌توانید آشنایی مختصری در مورد زندگی خصوصی سلاطین، مادرانشان و همسرانشان به دست آورید. این قسمت از کاخ ازلحاظ معماری نیز اهمیت دارد و در آن می‌توانید سبک‌های معماری عثمانی از قرن شانزدهم تا نوزدهم را ببینید.

بخش گنجینه امپراتوری، چشمگیرترین قسمت کاخ است که شامل گنجینه‌های باشکوه عثمانی می‌شود. خیره‌کننده‌ترین قطعه این مجموعه، یک الماس ۸۶ قیراطی به نام الماس «خاشقجی» یا «الماس قاشق‌ساز» است که چهارمین الماس بزرگ جهان در نوع خود محسوب می‌شود. 


5- ایاصوفیه


ایاصوفیه


بدون شک ایاصوفیه یکی از مهم‌ترین آثار معماری استانبول است. این بنا که در قرن ششم به‌عنوان یک کلیسای مسیحی ساخته شد، در طول سال‌ها به دفعات تغییر کرده است. ایاصوفیه تاکنون به‌عنوان کلیسا، مسجد و موزه مورداستفاده قرار گرفته است. بخش‌های مختلف این بنا نمایانگر تغییرات مذهبی منطقه هستند و به همین دلیل در سفر به استانبول حتماً باید از آن بازدید کنید.

 در ایاصوفیه موزاییک‌های خیره‌کننده‌ای را می‌بینید که مورخان هنر آن‌ها را منبع اصلی هنر بیزانسی پس از جدال شمایل‌گرایی می‌دانند. این جدال در قرن‌های هشتم و نهم رخ داد و بر سر استفاده از تصاویر مذهبی بود.

ساختار فعلی ایاصوفیه تقریباً از زمان ساخت آن بدون تغییر باقی مانده و این امر اهمیت معماری آن را نشان می‌دهد. معماری این بنا شگفت‌انگیز است و سایر معماران بیزانسی از آن تقلید نکرده‌اند و به همین دلیل بنای منحصربه‌فردی محسوب می‌شود.

ایاصوفیه در حال حاضر به‌عنوان یک مسجد استفاده می‌شود و چنانچه قصد بازدید از آن را دارید، باید این موضوع را مدنظر داشته باشید و زنان باید باحجاب وارد آن شوند.


6- مسجد آبی استانبول


مسجد آبی استانبول

مسجد آبی استانبول احتمالاً مشهورترین ویژگی معماری این شهر است. ساخت این بنا در ابتدا جنجال زیادی به پا کرد، زیرا برای احداث آن، چندین کاخ عثمانی تخریب شدند. این ساختمان زیبا که همچنان به‌عنوان مسجدی فعال استفاده می‌شود، برای نشان دادن گذار عثمانی‌ها به اسلام ساخته شده است. نام رسمی این بنا مسجد سلطان احمد است، زیرا در دوران حکومت احمد اول ساخته شده و مقبره سلطان احمد نیز در محوطه آن قرار دارد. سلطان احمد قصد داشت این بنا را در رقابت با ایاصوفیه بسازد و حتی بهتر از آن شود.

این مسجد را به دلیل تزئیناتش با هزاران کاشی زیبای ایزنیکی آبی‌رنگ به نام مشهور خود، مسجد آبی می‌نامند . اگرچه معماری مسجد به‌اندازه ایاصوفیه تحسین‌برانگیز نیست، اما ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود را دارد. این مسجد تنها مسجد استانبول است که دارای شش مناره است. این مناره‌ها، برج‌هایی هستند که برای اقامه اذان در نزدیکی مساجد ساخته می‌شوند و در زمان ساخت مسجد آبی، ب جنجال‌آفرین شد. پیش از آن، تنها مسجد دارای شش مناره، مسجدالنبی در مکه بود و افراد زیادی سلطان احمد را به خودبینی متهم کردند. او بعدها این مسئله را با پرداخت هزینه ساخت یک مناره هفتم در مکه حل کرد.

بازدید از مسجد آبی و ایاصوفیه در یک روز آسان است، زیرا این دو مکان به یکدیگر نزدیک هستند. ورود به مسجد آبی رایگان است، اما احتمالاً باید در صف منتظر بمانید. این مسجد همچنان نمازگزار می‌پذیرد و هر روز به‌جز جمعه‌ها می‌توانید از آن بازدید کنید (در روزهای جمعه نماز جمعه در این مسجد برگزار می‌شود و به همین دلیل بازدید غیرمسلمانان از آن امکان‌پذیر نیست. در ضمن در زمان برگزاری نماز در مسجد نمی‌توانید از آن بازدید کنید.


7- برج گالاتا


برج گالاتا


برج گالاتا که در محله بی‌اوغلو قرار دارد، یکی از قدیمی‌ترین برج‌های جهان محسوب می‌شود و زمانی به‌عنوان برج دیده‌بانی آتش استفاده می‌شد. اگرچه برج فعلی گالاتا اولین برج در این مکان نیست، اما این برج از سال ۱۳۴۹ در شهر پابرجا بوده و تنها بخشی از تاریخ منحصربه‌فرد آن را تشکیل می‌دهد. در قرن هفدهم، مردی به نام احمد «هزارفن» یکی از اولین پروازهای جهان را با پریدن از این برج و استفاده از بال‌های شبیه به بال پرندگان آزمایش کرد.

بازدید از برج گالاتا را حتماً توصیه می‌کنیم؛ زیرا از سال ۲۰۲۰ به موزه تبدیل شده و می‌توانید از سکوی دیدبانی ۳۶۰ درجه‌ای خود مناظری فوق‌العاده از شهر را ببینید. محله اطراف برج گالاتا نیز برای گذراندن یک روز عالی در استانبول پیشنهاد خوبی است؛ زیرا می‌توانید خریدهای خوبی را انجام دهید و از طعم خوشمزه رستوران‌های آن لذت ببرید. برج گالاتا حداقل تا ساعت ۱۱ شب باز است و به همین دلیل مکان بسیار خوبی برای لذت بردن از شب‌های استانبول محسوب می‌شود. 


    خدمات پرواز و هتل

  • خرید بلیت هواپیما
  • شهرک اکباتان - خیابان نفیسی - ساختمان مه آب - شماره ۷۹
    021 37943000
    (ساعات غیراداری)021 28420943
ecunion
samandehi
passenger rights
aira
state-airline
linkedininstagramtwitterfacebook
فرصت‌های شغلیدر حال جذب